ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Είτε το δέρμα είναι μη ανεκτικό είτε ευαισθητοποιημένο από μια ανοσολογική αντίδραση, είναι απαραίτητο να σεβαστούμε τις απαιτήσεις του χρησιμοποιώντας προϊόντα με πολύ υψηλή ανοχή και μεγάλη απαλότητα.

Η άποψη του γιατρού μας

Ερωτήσεις/ Απαντήσεις
 • Το ευαίσθητο δέρμα έχει την ιδιαιτερότητα να αντιδρά πιο γρήγορα ή πιο έντονα από ένα φυσιολογικό δέρμα στο ίδιο ερέθισμα και σε παρόμοιες συνθήκες. Αυτό εκφράζεται με δυσάρεστα αισθήματα (τραβήγματα, τσιμπήματα, φαγούρα...) και μερικές φορές με κοκκινίλες ή ξηρότητα.

 • Αυτοί είναι σύνθετοι. Το δέρμα είναι ένα όργανο που ασκεί πολλές λειτουργίες και συνεπώς υπάρχουν πολλές διαταραχές που μπορούν να προκαλέσουν δερματική ευαισθησία : Βλάβες της κεράτινης στιβάδας που διαταράσσουν τη λειτουργία φραγμού, υπερβολική αγγείωση που προκαλεί κοκκινίλες ...

 • Ακόμη και όταν το δέρμα είναι ευαίσθητο, μπορούμε να μειώσουμε την ευαισθησία αυτή αποκλείοντας τα προϊόντα που δεν είναι καλά ανεκτά και αντικαθιστώντας τα με ειδικά προϊόντα, καλά ανεκτά και που σε γενικές γραμμές έχουν ισχυρή ενυδατική δράση στην κεράτινη στιβάδα.

 • Για τον καθαρισμό, κατά προτίμηση δερματολογικά σαπούνια ή καθαριστικά προϊόντα χωρίς σάπωνες για να μην ερεθίσουμε το δέρμα. Για την περιποίηση του δέρματος, προτιμήστε προϊόντα με ελάχιστα συστατικά για να περιορίσετε τον κίνδυνο αντίδρασης.

 • Συχνά υπάρχει μπέρδεμα ανάμεσα στο ευαίσθητο, το μη ανεκτικό και το αλλεργικό δέρμα.
  Τα άτομα που δηλώνουν αλλεργικά έχουν συχνά πολύ ευαίσθητο ή ακόμη και μη ανεκτικό δέρμα που αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στην εφαρμογή ορισμένων προϊόντων, τοπικών φαρμάκων ή δερμοκαλλυντικών προϊόντων υγιεινής και περιποίησης.
  Η αλλεργία οφείλεται σε ανοσολογική αντίδραση. Εκδηλώνεται με κόκκινες πλάκες με μικρές φυσαλίδες εκζέματος, έντονη φαγούρα, οίδημα και ορορροή που συνοδεύονται μερικές φορές από έντονο κνησμό.

 • Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει για την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων υγιεινής και περιποίησης.
  Θα πρέπει να προτιμάτε προϊόντα που δεν περιέχουν συστατικά που είναι γνωστά ότι προκαλούν ερεθισμούς ή αλλεργίες και που έχουν υψηλή ανοχή επιβεβαιωμένη με κλινικές μελέτες.

ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ;


Ευαισθησία ή μη ανεκτικότητα; Είναι θέμα βαθμού … Πολλοί από εσάς έχουν ευαίσθητο δέρμα. Αλλά σε διαφορετικό βαθμό.
Είναι σημαντικό, παρόλα αυτά, να διαχωρίσουμε το ευαίσθητο δέρμα από το ευαισθητοποιημένο δέρμα (ή αλλεργικό δέρμα).

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΟ
 • Ευαίσθητο δέρμα
Είναι λεπτό, ανοιχτόχρωμο, συχνά ξηρό δέρμα που έχει την τάση να κοκκινίζει εύκολα.
Τσιμπάει, τραβάει, εμφανίζει αισθήματα θερμότητας…
Ο ήλιος είναι πολύ γνωστός επιθετικός παράγοντας για το δέρμα, ειδικότερα το ανοιχτόχρωμο δέρμα.
Επίσης, το κρύο και ο αέρας δεν είναι καλά ανεκτοί παράγοντες από το ευαίσθητο δέρμα.
Ορισμένα δερμοκαλλυντικά προϊόντα ή για θεραπευτική χρήση περιέχουν ουσίες που δεν είναι κατάλληλες για το ευαίσθητο δέρμα :
- Προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν ερεθιστικά επιφανειοδραστικά,
- Αντι-ακνεϊκά προϊόντα, με δράση απαλού πήλιγκ.
Το δέρμα δεν καταπραΰνεται, συμβαίνει μάλιστα ακριβώς το αντίθετο. Το δέρμα «τραυματίζεται» από τα ακατάλληλα αυτά προϊόντα.


Μερικές φορές το δέρμα σας αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στην παραμικρή επίθεση. Το δέρμα σας δεν ανέχεται τίποτα πια και γίνεται μη ανεκτικό. Τσιμπάει, τραβάει, κοκκινίζει, απολεπίζεται, έχει φαγούρα. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα με ελάχιστα συστατικά.
 • Ευαισθητοποιημένο ή αλλεργικό δέρμα
Η αλλεργία οφείλεται σε ανοσολογική αντίδραση (σε ένα αλλεργιογόνο).
Σε επίπεδο δέρματος, αυτό δηλώνει την εμφάνιση σημαντικών κλινικών συμπτωμάτων : κόκκινες πλάκες με μικρές φυσαλίδες εκζέματος, έντονη φαγούρα, οίδημα και ορορροή που συνοδεύονται από κνησμό, μερικές φορές έντονο.
Εάν παρουσιάσετε αλλεργική αντίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας χωρίς να χάσετε καιρό. Θα ψάξει και θα ταυτοποιήσει το συστατικό στο οποίο αντιδρά το δέρμα σας κάνοντας τα απαραίτητα αλλεργιολογικά τεστ.
Αποστολή μέσω email
 • Προσωπικές συμβουλές περιποίησης
 • Ειδικές προσφορές & διαγωνισμοί
 • Κριτικές για τα αγαπημένα σας προϊόντα

Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες,
ανακαλύψτε το τέλειο πρόγραμμα φροντίδας από την Eau Thermale Avène.

Ξεκινήστε τώρα
 • Συνιστώμενα προϊόντα για τη λύση των δερματικών σας προβλημάτων
 • Πρόσβαση στα αγαπημένα σας προϊόντα & στα σχόλια
 • Καταγραφή των αγορών σας ώστε να επιβραβεύεται η αφοσίωσή σας
Εγγραφείτε τώρα

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Απαιτείται σύνδεση

Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αποθηκεύσετε αυτή την πληροφορία.


Συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό